Datadestruktion

Shredding - fragmentering - strimling - krossning

Fysisk datadestruktion genom Shredding av lagringsmedia är en mycket effektiv metod när man behöver säkerställa att allt blir fysiskt destruerat. Moreco utför tusentals destruktioner varje år, på plats hos kunderna eller i vår egen anläggning, behöver ni rådgivning så ring oss på 08-58 88 59 50.

Fördelar med fysiskt datadestruktion

Lagringsmediet blir garanterat obrukbart och kan ej på något vis återskapas. Resultatet är visuellt och direkt verifierat och därmed är säkerheten och GDPR kompabiliteten garanterad.

Nackdelar

Eftersom en lyckad shredding gör lagringsmediet obrukbart klassas det som mindre miljövänligt än säker dataradering då mediet inte kan återanvändas.

Moreco rekommenderar

Vi rekommenderar alltid att man noggrant utför en utvärdering vilken skyddsklass och säkerhetsnivå som lagringsmediet och den lagrade informationen tillhör. Är säkerheten överordnad allt annat är detta det enda alternativet. För maximal säkerhet rekommenderar vi att först genomföra en säker dataradering, när man dataraderar först säkerställer man att all information är borta, därefter destruerar man lagringsmediet i shreddern och har då även gjort mediet fysiskt obrukbart.

Oavsett hur ert behov ser ut så kommer vi ge er goda råd för en trygg hantering, ring oss så hjälper vi er.

 Tillbaka