Dataradering

Vi är experter på dataradering och datadestruktion

Definitionen av känslig eller konfidentiell information är information som bör skyddas mot oberättigad spridning. Det är extremt viktigt att lagringsmedia blir korrekt raderad innan IT-tillgångar avyttras, återanvänds eller skickas för återvinning.

Läs mer

Fullt certifierad dataradering

Väl beprövad teknologi

Moreco rekommenderar produkter från Blancco för överskrivning och mjukvarubaserad radering. Vi har sedan 2006 använt oss av Blanccos produkter och vi ser dem som en viktig partner i utvecklingen av framtida raderingslösningar. Partnerskapet med Blancco försäkrar våra kunder om bra support och uppbackning.

Läs mer

Spårbar dataradering

Spårbarhet & Bevis

Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud? Du har säkert hört den förut men när vi tar frågeställningen i beaktande är ur ett raderingsperspektiv uppstår en annan frågeställning, bevis? Om du inte kan bevisa att du förstört informationen, är den då verkligen förstörd? Det är alltså en fråga om verklighet och objektivitet.

Läs mer

Säker dataradering

Tryggt & Säkert

Vi utför permanent dataradering från IT-utrustning som t.ex. servrar, lagringslösningar, datorer, tablets och smartphones. Data som raderats hos Moreco kan inte återskapas med någon existerande teknik.

Läs mer

Datadestruktion

Garanterat säkert

Datadestruktion av lagringsmedia är en mycket effektiv metod när man behöver säkerställa att allt blir fysiskt destruerat.

Läs mer